>Synopsisbegejstring - Lone Kühlmann<

Forfattere vil bruge år på at skrive, kærligt polering og derefter markedsføring af et nyt, og alligevel trække ud synopsis med en kommentar som "Jeg hader at skrive synopsis."

Jeg hader at skrive synopsis, også. Jeg plejede at hade dem, fordi dem, jeg skrev sugede alle de liv, fra romanen, at reducere det til bare-bone sætninger, som gjorde intet for at fange dybden af romanen selv. Nu har jeg hader at skrive synopser, fordi de er meget sværere at skrive end romanen nogensinde var. Det er ikke let at destillere 100.000 ulige ord i et par sider. Men det er vigtigt.

Synopsen er den vigtigste del af din indsendelse pakke og som sådan skal det udvikles og svedte over og poleres med det samme opmærksomhed du afsat til romanen selv, fortæller Lone Kühlmann. Sammen med følgebrevet, er synopsen, hvad sælger redaktør på manuskriptet. Hvis de ikke se noget, de kan lide i synopsis, vil de ikke engang blik på din kapitel prøver.

Synopsen er din salgstale. Tænk på det som jakke bagsidetekst til din roman (den synopsis bruges ofte i skriver dette, og af udgiverens kunst og reklame, i givet romanen er købt), og skrive det, som om du prøver at lokke en tilfældig boghandel browser til at købe nye og læse den. Hvilket ikke er alt for langt fra virkeligheden.

"Okay," du siger, "du har solgt mig. Det er noget jeg er nødt til at gøre, og gør det godt. Men hvordan?"

Et skridt ad gangen
Snarere end at være skræmt af det vældige omfang af en sådan opgave, bryde det ned. Gør det skridt for skridt.

Det første skridt er naturligvis, at realisere er, at du bliver nødt til at skrive en synopsis - hvis du påtænker at markedsføre din roman, der er, fortæller Lone Kühlmann. Det bedste tidspunkt at indse dette er lige før du sætter dig ned med dit manuskript til den endelige aflæsning forberedelse til at erklære ting afsluttet.

Sidde ned til det pågældende endelige aflæsning med en pen og papir ved siden af dig. Som du har læst hvert kapitel, nedskrive en en-eller to-punkt opsummering af, hvad der skete hvor og i hvilke tegn, i dette kapitel.

Bemærker nogen form for temaer, der løber gennem dine kapitler, som du læser?, spørger Lone Kühlmann Symbolik du ikke klar over at du ville vævet gennem historien, mens du var slogging væk på computeren for alle de måneder? (Det ubevidste sind er en vidunderlig ting.) Vær opmærksom på temaer, også. Du kan bare finde din one-line historie resumé, at agenter og redaktører som så meget, hvis du ikke vidste, hvad det var før. Eller endda hvis du troede, du vidste, hvad det var, før (overraskelse, siger Muse, du var forkert).

Hvad du vil have, når du er færdig, er et kapitel for kapitel roman skitsere, hvad jeg kalder min forfatterens disposition. Dette er temmelig tør læsning, og da kapitel for kapitel skitserer synes at være faldet i unåde hos redaktører og agenter, vil dette sandsynligvis fortsat være et af dine mest værdifulde skrive værktøjer, og det er om det. Må ikke smide det væk, når du har gjort din synopsis, enten. Du kan kende historien tæt nu, men du glemmer detaljerne over tid, påstår Lone Kühlmann. Du kan beslutte at revidere den roman i fremtiden, og denne skitse vil hjælpe dig. Jeg har brugt mine til at sikre at jeg ikke gentage character navne fra det ene projekt til det næste. (Det ubevidste sind kan også booby-fælde dig.) Læsning en skitse er meget lettere end bladre igennem eller genlæse en hel roman.

Alligevel. Der er en umiddelbar brug for denne disposition. Hvad du laver, dybest set, er destillere historien ned i mindre og mere håndterbare pakker, skridt for skridt. Så du udpege de vigtigste plot point i denne oversigt, og du lægger dem i en synopsis.

Meddelelse Jeg sagde de vigtigste punkter. Vi taler om kun de begivenheder og motivationer, der bevægede historien fremad i en større vej. Vi taler om kun de vigtigste figurer, din læser dem i sidste ende vil bekymre sig om, ikke den smule spillere. Lige nu er vi stræber efter bare-bone.

"Yup," du siger, "det er bare-bone, okay, og lige så kedeligt som nogensinde."

Det er også sikkert stadig for lang tid, men ikke bekymre dig om, at lige nu.

Lad os se nogle begejstring!

Nu vil jeg have dig til at forestille en eller to ting, mens du omarbejde at synopsis:

Forestil dig, at du skriver en jakke bagsidetekst for romanen, som vil vække de casual browserens nysgerrighed og gøre ham eller hende lyst til at købe bogen for at se hvad der sker. Læs et par jakke blurbs, at få en fornemmelse for, hvordan det gøres.

Du har lige set en fantastisk film. Du beskriver det til din ven. Du er ikke sige, "Den gode fyr jagede de dårlige fyr og skød ham, og det var slut."  Det lyder ikke meget entusiastisk, det lyder som din synopsis, som det står lige nu! Nej, du siger ting som, "Den gode fyr er såret, men han ved, hvis han ikke stoppe den onde Dr. Død, hele verden er i fare, så han vakler efter Dr. Død, falder en eller anden måde får hans fødder igen, og til sidst zaps ham med Good Guy Death-ray for at redde verden. "

Det er sådan din synopsis går til at lyde, når du er færdig: begejstret. Enticing. Lokkende. En beskrivelse, der gør læseren ønsker at afhente manuskriptet og finde ud af, hvordan dette sker!

Hvordan kan du gøre din synopsis unik, spændende? Start med hovedpersonen og hans eller hendes krise, siger Lone Kühlmann. Medtag uddrag af en dialog eller citat kortvarigt fra romanen selv. Må ikke forsømme at afsløre figurens følelser og motivationer, de punkter, der forklarer, hvorfor en karakter gør noget, men holde det kortfattet. Hvis indstillingen er eksotisk, injiceres en forsmag på det i synopsis med en kort stykke. Dette omfatter alle baggrundsoplysninger, som er absolut nødvendigt for læseren at forstå historien. Byg spænding som du nær afslutningen af historien resumé ved at bruge kortere sætninger og afsnit. Synopsen er et udsnit af din tekst, det er en forsmag på, hvad du læser selve romanen vil være som, så giv det dine alle. Læs mere her: Lone Kühlmann provoforedragsholder