>Myteforedrag<

Hvad er en dygtig foredragsholder?
Der er en vis mængde mytologi omkring foredrag, en af de mest vedholdende myter er, at nogle mennesker er født med en ekstraordinær flair for at holde foredrag og hvis du ikke er en af de heldige få, så måske det bedste du kan håbe på er at få gennem det materiale, du har forberedt med lidt drama og få problemer. Selvfølgelig nogle mennesker er mere udadvendte og behageligt at præsentere grupper end andre, men det ønskede resultat af et foredrag er, at folk lærer, ikke at de er underholdt.

Du kan kigge efter mere af en ydeevne, hvis du præsenterer på en konference eller symposium, således at engagere publikum og gøre den snak mindeværdige.

Et effektivt foredrag er mere et spørgsmål om dygtighed end karisma, selv om der er nogle teknikker, som kan bidrage til at gøre dine foredrag mere behageligt for dem blandt publikum.

De vigtigste karakteristika ved gode foredragsholdere er, at de:

fremlægge materialet på en klar og logisk rækkefølge
gøre materialet tilgængeligt, forståelig og meningsfuld
omfatte emneområdet tilstrækkeligt
er konstruktive og hjælpsomme i deres kritik
påvise en ekspert (og autoritære) viden i deres fag
tempo foredraget passende
omfatter materiale, der ikke umiddelbart tilgængelig i lærebøgerne
er kortfattede
illustrere den praktiske anvendelse af teorien præsenterede
viser begejstring for faget
generere nysgerrighed om foredraget materiale tidligt i forelæsningen.

En god foredragsholder præsenterer publikum med muligheder for meningsfuldt engagement med emnet materiale og med deres foredragsholder.

Anden vedvarende myte om foredrag er, at så længe materialet er interessant det vil være tilstrækkeligt til at tiltrække og holde publikums opmærksomhed. Som foredragsholder kan du mener, det at være fascinerende, men selv meget motiverede elever har brug for mere end interessant materiale. En effektiv foredrag skal præsentere oplysninger om, at publikum ikke kunne lære af blot at læse op på emnet for foredraget. Og en præsentation ved en konference eller en workshop bør også tilskynde til publikum for at finde ud af mere eller at indføre nogle nye forsknings eller perspektiv.