>Folky kultureksperimentalister - Folkemusik<

Definition: Folkemusik er:
Enhver form for musik, der repræsenterer et fællesskab og kan synges / spilles af folk, der måske eller måske ikke faktisk være uddannede musikere ved hjælp af de instrumenter til rådighed for dem.

Som tiderne har ændret sig, har folkemusik ændret for at afspejle den tid. Mange af de gamle arbejdskraft og protestsange er stadig synges i dag, men med nye vers, der blev tilføjet for at afspejle den sammenhæng, hvori sangene var genopstået.

I 1960'erne kom folkemusik blandet med mainstream musik, som Baby Boomers af alder på én gang. Musikken af folk genoplivning var fortælling pop musik med en social samvittighed. Siden da har community-drevet musikalske former (punk rock, hip-hop) udviklet sig. Nu, i det 21. århundrede, har folkemusik stærk indflydelse fra alle disse musikalske bevægelser.

Uden for musikvidenskab, "folkemusik" er oftere anvendes til at beskrive en musikstil, der har udviklet sig hurtigt i løbet af de sidste århundrede. Du vil høre kritikere og fans, der henviser til en kunstner som "folky", og generelt det betyder ikke, at de er lån en melodi fra en traditionel kilde. I stedet er dette udtryk gives til sange, der spilles ved hjælp af instrumenter, som ikke typisk ses i et rock eller pop band.

Da folkemusik er mest hensigtsmæssigt defineres af mennesker, der gør det, er det vigtigt ikke at ignorere, at kvalifikatorer som "folksinger"eller "folky" er kommet til at betyde noget andet end de gjorde for 50 år siden. Folk kunstnere i dag er eksperimentalister der fuske i forskellige genrer, integration af de forskellige musikalske påvirkninger i deres fortælling sange.